Wat Doet een Traffic Warden doen?

verkeersmaatregelen

Verkeersregelaars, zoals de naam al doet vermoeden, zijn bewakers die handhaving van verkeersregels en een strikte controle van de verkeerssituatie op de wegen.

Verkeersregelaars nodig meer gespecialiseerde opleidingen dan die in de wet handhaving van de afdeling, omdat het gebrek aan interesse in het werk en een gebrek aan toewijding aan plicht vaak meer problemen veroorzaken voor de gewone burgers in drukke gebieden, volgens een studie uitgevoerd door de gemeente Amsterdam. In feite, in sommige gevallen, de Amsterdam verkeersregelaars hebben gekregen extra speciale opleiding om om te gaan met de situaties die zich voordoen op de wegen tijdens de drukke spitsuren.

De Amsterdamse verkeersregelaars zijn speciaal opgeleid, blijkt uit een rapport van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de Autoriteit Verkeersveiligheid Amsterdam. De belangrijkste reden waarom verkeersregelaars zoveel gespecialiseerde training nodig hebben, is vanwege het drukke verkeer op straat, waardoor het noodzakelijk is om te weten hoe je meerdere voertuigen tegelijk moet beheren en besturen. Het werk van een verkeersregelaar omvat het stoppen van alle voertuigen op het juiste moment.

Verkeersregelaars kunnen worden toegewezen aan specifieke gebieden of districten om hun taak uit te voeren.

Ze hebben normaal gesproken een aantal verschillende hulpmiddelen bij zich om hen te helpen bij hun taken. Een van deze tools is een vlag of licht, een zaklamp, een uithangbord en een mobiele radio. Er zijn veel mensen die het best handig vinden om een ​​verkeersregelaar in dienst te nemen, omdat je voor deze baan specifieke procedures moet volgen. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de taken van een verkeersregelaar niet beperkt tot alleen verkeersovertredingen, maar ze moeten ook reageren op noodsituaties op straat zoals auto-ongelukken, aanrijdingen met voetgangers, gevaarlijke situaties op de weg en andere zaken.

Wanneer een traffic warden iets ziet dat hij het niet wil, kan hij gebruik maken van de vlag om de kennis van de chauffeur over zijn probleem, of kan hij geeft een hoorbare waarschuwing. Als de traffic warden merkt dat er iets mis is, hij stopt de auto en dan informeert de bestuurder. Als de traffic warden niet in staat is om het probleem direct op, dan neemt hij zijn stappen om het probleem te bepalen en vervolgens neemt de juiste acties om het probleem te verhelpen.

Verkeersregelaars zijn ook verantwoordelijk voor het innen van de betaling van de stuurprogramma ‘ s die niet aan het gehoorzamen van de verkeer-en regelgeving. De betaling van de boetes van verkeersovertredingen kan worden verzameld door het verkeer warden wanneer de chauffeur krijgt zijn auto terug. Dit systeem helpt bij het beschermen van zowel de traffic warden en de chauffeur. Als het stuurprogramma niet kan zijn boete te betalen, het verkeer kan warden verslag van de zaak naar het hof, dat de automobilist heeft overtreden van verkeersregels.

De taken van een traffic warden variëren, afhankelijk van wat de stad of het land waar hij werkt. Soms, een traffic warden zal fungeren als liaison tussen de politie en burgers, verstrekken van advies aan hen over veiligheid, regels, waardoor ze een goed begrip van wat is toegestaan op de wegen en de weg te gaan.

Klik hier voor meer informatie: https://www.verkeerservicezuidholland.nl/verkeersmaatregelen/