Wat doet een hypotheekmakelaar?

makelaar Zoetermeer

Wellicht kent u de naam Makelaar Zoetermeer.

U kent hem misschien zelfs als hypotheekmakelaar. Maar wat doet hij? Waarom is hij beter dan andere hypotheekmakelaars bij u in de buurt? Hoe kan hij u helpen bij het kopen van uw eerste huis? Hier zijn antwoorden op deze vragen en meer.

Hij is gecertificeerd door FHA. FHA, of de Federal Housing Administration, is een agentschap van de Amerikaanse overheid. Als uw geldschieter er een heeft, wordt deze automatisch goedgekeurd door FHA. FHA keurt niet alleen hypotheken goed.

Als makelaar is het jouw taak om een koopwoning te vinden en met de verkoper over de koopprijs te onderhandelen. Hij moet dit doen voordat de klant de hypotheek krijgt. Vervolgens moet de makelaar de deal sluiten, meestal via een verwijzing van zijn cliënt. De makelaar moet ervoor zorgen dat zowel hij als de klant naar behoren zijn gedekt door een verzekering, zodat geen van beiden aansprakelijk kan worden gesteld als er een probleem is met de transactie.

Een makelaar kan niet meer dan één hypotheekverstrekker vertegenwoordigen. Elke makelaar kan maar liefst 25% commissie uit een verkoop krijgen. Omdat de FHA de hypotheek verzekert, is de makelaar beschermd als het bedrijf failliet gaat. Zijn vergoedingen zijn beperkt tot twee procent van het hypotheekbedrag.

Hij heeft een vergunning en volgt zeer strikte richtlijnen. Dit helpt om een kwaliteitsvolle service te garanderen. Als u er bovendien voor kiest om met een dure makelaar in zee te gaan, heeft hij een stimulans om u ertoe te brengen bij hem in te loggen in plaats van bij een andere makelaar. De makelaar die de beste deal voor zijn klanten krijgt, krijgt verwijzingen en meer zaken. Dit is een win-winsituatie voor iedereen.

Een goede makelaar helpt u bij het onderhandelen over de best mogelijke deal voor uw hypotheek.

De hypotheekverstrekker zal onder de indruk zijn van zijn vermogen om te onderhandelen over vergoedingen, boetes en alle kosten die aan de lening zijn verbonden. Uw makelaar zou u ook moeten kunnen laten zien wat het betekent om een lagere maandelijkse betaling en minder rente te hebben. Een makelaar zal u alle hypotheekaanbiedingen laten zien voordat u het aanbod kiest dat bij u past. De juiste makelaar begrijpt dat aan alle aanbiedingen kosten zijn verbonden. Hij kan u die vergoedingen uitleggen en u helpen onaangename verrassingen te voorkomen als de hypotheek eenmaal is afgesloten.

U kunt uw makelaar vragen naar alle diensten die hij of zij aanbiedt, hoe zij u kunnen helpen en eventuele andere vragen die u heeft. Voordat u ergens mee instemt, moet u eerst rondkijken. Vergelijk de kosten en diensten van elke makelaar om te zien welke u een betere waarde biedt.

Makelaars kunnen soms moeilijk zijn om mee samen te werken. Ze kunnen allemaal worden ingepakt in de verwerking van de lening en vergeten andere aspecten van het koopproces van uw huis af te handelen. Ze kunnen vergeten u terug te bellen als er een aanbieding beschikbaar is en een betaling voor het huis hebben gemist. Denk er altijd aan om uw makelaar veel vragen te stellen, zodat u zich op uw gemak voelt bij het werken met hen.

Krijg meer informatie: Lammers NVM Makelaars

Related Post