Kindertheater – de voordelen ervan

Vrolijk Theater | Kindertheater

Kindertheater heeft verschillende organisaties die zich uitsluitend bezighouden met optreden voor kinderen, terwijl ook andere organisaties van kinderen in het theater aanwezig zijn. De hoofdcategorie, het kindertheater, omvat verschillende theaters die door individuele organisaties voor kinderen worden georganiseerd. De andere categorieën zijn gerangschikt op gebied of regio. In de meeste gevallen zijn kindertheaterorganisaties lokaal gevestigd. De belangrijkste reden hiervoor is dat het meeste kindertheater, tenzij het een lokale organisatie is, zich moet richten op de kinderen van een groot gebied, vandaar de behoefte aan regionale of lokale organisaties.

Enkele van de kindertheaters zijn scholen, gemeenschapscentra, kinderdagverblijven, centra voor voorschools onderwijs en YMCA-clubs. Sommige kindertheaters omvatten musicals, balletten, toneelstukken, films, tv-programma’s, poppenshows en andere theatervoorstellingen. Deze zijn ingericht als kindertheater, zodat kinderen van een bepaalde leeftijd kunnen genieten van de voorstellingen en de programma’s. Het theater is georganiseerd om kinderen de kans te geven deel uit te maken van de voorstelling.

De meeste kindertheater organisaties hebben een commissie die verantwoordelijk is voor het kiezen van toneelstukken, musicals, films, tv-programma’s en andere programma’s die aan kinderen worden gepresenteerd. Een toneelstuk geschreven door onbekende auteurs is meestal een dure aangelegenheid, vooral voor een klein theater, dat zich niet veel dure toneelstukken en musicals kan veroorloven. Een toneelstuk dat door bekende auteurs is geschreven en een grote populariteit heeft, kan gemakkelijk worden vertaald in een goedkoop toneelstuk voor kindertheater. Zo kijken kindertheaterorganisaties uit naar populaire toneelstukken voor kinderen.

Childrens Playhouses zijn zeer voorkomende bezienswaardigheden in veel buurten. Ze zijn een perfecte plek voor kinderen om kennis te maken met de podiumkunsten en om hun eigen drama op te voeren. Speelhuisjes voor kinderen zijn echter niet alleen plekken waar kinderen kunnen optreden, maar ook plekken waar ouders en andere familieleden en vrienden een pauze kunnen nemen van de lawaaierige kinderen. Speelhuizen fungeren als miniatuurhotels en kinderen kunnen hun speelhuisjes bezoeken voordat de hoofdshow begint of nadat de voorstelling voorbij is.

Op scholen worden ook kindertheaters gebouwd en kinderen gebruiken ze als een plek om te socializen met andere kinderen van hun school. De leerkrachten stimuleren de interactie tussen de kinderen en de leden van de kindertheaterorganisatie. Zo bouwen kindertheaterorganisaties op scholen paviljoens voor kinderen waar ze naar shows kunnen kijken en naar lezingen kunnen luisteren.

Een ander groot voordeel van kindertheaterorganisaties ten opzichte van andere kinderorganisaties is dat ze kinderen van verschillende leeftijden bij het proces betrekken. Dit is belangrijk omdat verschillende kinderen verschillende behoeften hebben. Bovendien leren kinderen uit verschillende leeftijdsgroepen nieuwe dingen wanneer ze worden blootgesteld aan verschillende soorten drama. Door kinderen in verschillende ontwikkelingsstadia op te nemen in hun theaterervaring, helpen kindertheaterorganisaties kinderen dus te groeien door de ervaringen en meer te leren over het leven zelf.

Bezoek voor meer informatie hun website op vrolijktheater.nl